[...] tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Gdy redukujesz wagę warto [...]
[...] Do tego wchłanialność i przyswajalność jest lepsza od koncentratu białka serwatkowego. Osobiście stosuję WPC przez cały rok, jako uzupełnienie diety oraz to białko, które chętnie stosuję jako dodatek do żywności, np. do porannego omleta, kleiku ryżowego, czy miksu owoców z płatkami/ryżem, ponieważ też walory smakowe koncentratu białka [...]
[...] Pamiętaj również o wyższym udziale białka w diecie, które jest niezwykle ważne podczas redukcji tkanki tłuszczowej. Białko wspiera proces regeneracji po treningowej, przyspiesza tempo przemiany materii, pozwala uzyskać większą [...]
Wszystkie suplementy dobiera się pod coś :) , białko czy carbo to tylko i wyłącznie uzupełnienie naszej diety w odpowiednie mkroskladniki , jeśli już pytasz o takie rzeczy to znaczy że temat diety nje jest znany i radziłbym iść w tym celu i zacząć czytać i wprowadzać nawyki żywieniowe bo to one dadzą nam najwiecej efektów które zauważysz
Zdecydowanie wliczać należy wszystkie źródła składników odżywczych, które spożywamy (białka, tłuszcze i weglowdany), więc jak najbardziej tak. Polecam zwrócić uwagę na całość, a nie tylko białko w tym suplemencie diety. Poza tym, to że jesteś na redukcji (jak wspominasz) nie znaczy, że warto wprowadzić ten supelement. Nie widzę tutaj jakiejś [...]
[...] że osoby utrzymujące ten sam poziom kalorii, ale bazujące na produktach wysoko przetworzonych zwiększały swoją wagę w przeciwieństwie do osób odżywiających się zdrowo, które pomimo tych samych kalorii traciły na wadze. Żywność o niskim stopniu przetworzenia wymaga od naszego organizmu znacznie więcej energii na przyswojenie pokarmu niż w [...]
[...] tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Zmieniony przez - FighterX w [...]
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
Cześć! Po zdjęciach, zwłaszcza przodu, jeszcze czeka Cię redukcja. Jak przyjrzysz się klatce piersiowej oraz talii to widać, że znajduje się tam trochę tłuszczu, którego należy się pozbyć. Zacznij od wyliczenia ilości kalorii jaką potrzebujesz, tutaj masz wzór -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o [...]
[...] i suplementów na przestrzeni ostatnich lat, zmienił się bardzo. Klient ma ogromny wybór firm i bardzo dobrych jakościowo produktów, dlatego nie można szukać produktów, które mają słaby skład, oparte są na białkach roślinnych, a ich największy argument - czyli stosunkowo niska cena, w chwili obecnej też nie jest plusem, bo jak pokazałem [...]
[...] link: https://www.sfd.pl/art/Rankingi/Od%C5%BCywki_bia%C5%82kowe_ranking__najlepsza_od%C5%BCywka_bia%C5%82kowa-a907.html L-karnityna jest bardzo przydatna w przypadku osób, które posiadają jej niedobory w organizmie. Natomiast jeśli zależy Ci na przyspieszeniu spalania tkanki tłuszczowej, uzyskaniu większej energii podczas treningów, a także [...]
Witam. Jeżeli chcesz sensownie budować sylwetkę to trening siłowy będzie tutaj podstawą. Oczywiście jak będziesz trenował crossfit i dobrze się odżywiał to sylwetka się poprawi ale crossfit to skoczność, szybkość, dynamika ogólnie pojęta sprawność sylwetka jest efektem ubocznym Najlepszym sposobem rozwijania masy mięśniowej jest trening siłowy na [...]
Witaj! Bardzo dobre pytanie, bo przy okazji uda nam się odpowiedzieć o co w ogóle chodzi w budowaniu masy mięśniowej. W budowaniu masy mięśniowej musimy zmierzyć się z dwoma problemami, a raczej znaleźć dwa rozwiązania. Po pierwsze, chodzi o regularny dowóz pożywienia o charakterze energetycznym i budulcowym. Jak wiesz, materiałem budulcowym jest [...]
[...] wiele planów tutaj: https://www.sfd.pl/lp/treningi-leksykon-treningow/ Odżywki białkowe to ostatnie odżywki jakie powinieneś rozważyć, wspomniałem o omedze 3 i witaminie d3, które przyniosą więcej pozytywych efektów. Białko dostarczysz z pożywienia takiego jak mięso, ryby, jaja, twarogi i sery. Jednak jeżeli się uprzesz, to zwykłe WPC jak to [...]
Cześć! Skoro wyliczenie masz już z głowy, przejdźmy do podziału między makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki [...]
[...] Post bo w pierwszej grafice miał nazwę serwisu. Jeżeli chodzi o biało treca jakie wrzuciłeś tutaj do oceny to jest ono w porządku. Masz tam 80% białka swrwatkowego które pochodzi z mleka więc jest to w pełni białko zwierzęce i pełnowartościowe. Nie miej jednak jak już miałeś nieco roślinnego to można było je wykorzystać jako dodatek. [...]
Przede wszystkim, aby rzetelnie odpowiedzieć na Twoje pytanie przydałoby się wiedzieć jakie białka konkretnie chcesz porównywać. Nie znam oferty Ostrovitu, na pewno tych białek mieli kiedyś parę, zapewne przez ostatnie lata mogli ich wprowadzić jeszcze więcej - ostatni raz z białkami ostrovit miałem do czynienia, jak pracowawłem w sklepie z [...]
Cześć! Zapewne jesteś osobą szczupłą ze względu na fakt, że nie spożywasz odpowiedniej ilości kalorii jaką potrzebujesz. Zrób eksperyment i sprawdź jak dużo kalorii spożywasz w ciągu dnia - możesz skorzystać z dziennika dietetycznego na potreningu.pl - https://potreningu.pl/kalkulatory/kalorie Dodatkowo zapewne powodem może być fakt, że możesz [...]
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.